2 december 2011

Båtbyggarhustrun?!Sådärja. Då var Båtbyggarhustruns blogg igång. Båtbyggarhustrun ja. Jag har upptäckt att benämningen väcker blandade känslor; allt ifrån att folk tycker att jag sätter mig själv i andra rummet till glada tillrop över min pseudonym. Men så är det väl med det mesta i livet. Att man tycker olika alltså. Mitt riktiga namn är Sirpa Kärki. Nu vet ni det.

Båtbyggarhustrubegreppet myntades för första gången 2003 då jag skulle namnge en sikröra som vi serverade till tunnbröd på Kafe Anno 1762, på Olofsfors bruk. Det fick bli "Båtbyggarhustruns bästa" och sedan dess har jag kallat mig för det lite nu och då, kanske främst ute i blogosfären.

Varför en blogg kan man undra. Då min tid på Kafé Anno 1762 snart upphör så slutar jag även att uppdatera kaféets blogg. Eftersom jag gillar bloggandet och inte alls vill sluta med det tänkte jag att jag istället skulle övergå till att skriva om arbetet med den bok jag påbörjat. Boken har sin utgångspunkt i Järnäsklubb, platsen där jag bor och kommer att innehålla fotografier, dikter, texter och recept, precis som den här bloggen.

Med detta första lilla inlägg vill jag hälsa dig välkommen och önska dig en trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Tänker du avsluta kaféenadet helt? Är det någon som tar över i så fall? Önskar dig lycka till med det nya! Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej! Vi försöker givetvis hitta någon som tar vid. Spännande är det med det nya. God jul till dig!

    SvaraRadera