16 december 2011

Cakepops med saffranEn överbliven bit saffranskaka fick bli basen till dessa juliga cakepops. Mina första för övrigt. Popcakes, kakor på pinne, funkar också som godis för både barn och vuxna. Basreceptet är enkelt - man mixar 500 g sockerkaka av något slag med antingen 175 g crème bonjour (philadelphia ost), nutella eller jordnötssmör till en deg. Degens formas till bollar som förses med en pinne innan de doppas i smält choklad. Får man inte tag på godispinnar går det lika bra att kapa av blompinnar eller grillspett. Mina cakepops gjorda jag så här:

Cakepops med saffran
ca 15 st

250 g saffranskaka
90 g crème bonjour
100 g mörk choklad
pinnar
strössel

Mixa saffranskakan (här hittar du ett recept som jag brukar använda) med crème bonjour. Rulla till bollar (ca 4-5 cm stora) och lägg på en plåt.
Dippa ändarna på pinnarna i smält choklad och fäst dessa i bollarna. Ställ plåten i frysen en stund.

Smält choklad och doppa cakepopsen i den. Dekorera ev med något strössel. (Jag hittade snöflingor i vår lokala konsumbutik.) Ställ kakorna i en upp- och nervänd papperslåda som du först gjort hål i eller i oasis, tills chokladen stelnat.


7 kommentarer:

 1. Härligt ,med så stoorra bilder på din hustrublogg, det gillar jag!!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har lärt mig hacka lite HTML-koder så de blir större. Är wienerbröden bakade?

  SvaraRadera
 3. Ha,ha, det blir nog helgens aktiviteter samt att sätta upp gardiner och rusta till för folk och fä. Roligt tips med äppelstrå :)

  SvaraRadera
 4. Såg ju väldigt lyckade ut. Några kvar? :-)

  SvaraRadera
 5. Bagarbertan - det är fler som ser det som ett äppelstrå. Jag tänkte spiral men det funkade inte och sen satt mina tankar fast :-)

  Paula - det finns kvar!

  SvaraRadera
 6. Det här ser ju ruskigt gott ut... måste prövas!

  SvaraRadera