6 december 2011

Choklad på pinneHär kommer ett ytterligare förslag på gåbortspresent i adventstider:
Choklad på pinne - eller egentligen Varm choklad levererat på pinne.
Principen är att man doppar dessa tryffelliknande bollar i het mjölk och rör om. Jag gjorde pinnar både i lite mer vuxensmak och lite mildare för den som tycker att mörk choklad ibland kan bli lite too much.


Choklad på pinne
ca 16 st

300 g mörk choklad
1 1/2 dl grädde
2 msk socker (kan uteslutas)
3 msk rom
Ca 100 g mörk choklad att doppa bollarna i
Pinnar (jag använde provskedar men jag har sett att de finns pinnar från Panduro i Konstnärsshopen i Umeå).

Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädde och socker och häll detta över chokladen. När chokladen svalnat lite tillsätts romen. Ställ skålen i kylen så att smeten får stelna.

Rulla kulor och lägg på ett fat. Smält lite av chokladen och doppa spetsen på pinnarna i den och tryck fast dom i kulorna. Ställ fatet i frysen ett par timmar.Smält chokladen och doppa chokladbollarna. Strö över kakao och ställ på ett fat.

De ljusare chokladpinnarna gjorde jag genom att blanda ut hälften av den mörka chokladen mot mjölkchoklad, romen mot 1 tsk vaniljsocker och sedan doppade jag dom i mjölkchoklad istället och ströade över lite strössel.

5 kommentarer:

 1. Wow vilka snygga! Säkert lika goda. Mmm...

  SvaraRadera
 2. Doppchoklad på pinne fick jag i present en gång. Väldigt uppskattat framför allt av barnen... själv hann jag inte riktigt med! Verkar vara ett lätt recept så de här ska jag överraska mina tvillingar med på deras födelsedag den 11 januari, fast utan rom! Tack för receptet!

  SvaraRadera
 3. Du måste absolut prova. Om man inte har varm mjölk kan man mumsa i sig dom rakt av.

  SvaraRadera
 4. Hej! Vart fick du tag på det där plastet du har på sista bilden? Kan man köpa det i vanlig affär? Svara gärna så fort du kan, gärna på mejl: sara.gydenius@gmail.com (ska göra lite goodiebags idag, o behöver sånt plast, men vet inte vart man får tag på det)

  SvaraRadera
 5. Hej Sara!
  Jag brukar köpa en bit på vår blomsterhandel. De har cellofan på rulle. Lycka till!

  SvaraRadera