19 januari 2012

Fika


Förmiddagsfika, eftermiddagsfika, kvällsfika, en-helt-apropå-fika... Det finns alltid något tillfälle för en fika. En av svenskarnas särdrag om man får tro den nyzeeländske komikern Al Pitcher som just nu turnerar med sin show "The fika tour".

Al Pitcher blev vald till Sveriges manliga komiker 2011 och ända sedan vi i styrelsen för Nordmalings Musik- och teaterförening hörde honom i höstas på Riksteaterns sk "Anbud Live", har vi jobbat för att han ska komma hit. Och nu gör han det! 10 februari i Oasen, Nordmaling. Missa inte detta! Biljetter finns att köpa på Vuxenskolan, ABF eller på Nordmalings resecentrum. Läs mer här: www.riksteatern.se/alpitcher.Om man bara vill ha "något litet" till fikat lämpar sig dom här kolakakorna. Om man bara kan nöja sig med en vill säga.

Kolakakor

125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175°.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst i en matblandare. Tillsätt sirapen. Blanda bakpulvret med vetemjölet och häll ner. Kör snabbt ihop till en smet.
Dela degen i tre bitar som du rullar ut till tre bakplåtslånga rullar. Lägg rullarna på en plåt (med papper) och platta till dom något. Grädda i ca 11-12 minuter. Skär dom i sneda bitar när de svalnat lite men inte stelnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar