22 januari 2012

SkrivarhelgI helgen har min systerdotter Anki och jag haft skrivarhelg. Tanken var att vi båda skulle peppa varandra och utmana vårt eget skrivande. Här sitter vi djupt försjunkna i soffan och läser varandras noveller som Båtbyggar´n gav oss temat till - Finlandsbåten.

Jag tror aldrig jag skrivit en novell förut och när jag skrev en fiktiv berättelse senast kan jag knappt minnas. Vi skulle båda anstränga oss för att skriva på ett sätt vi inte i vanliga fall gör. Jag blev förvånad över hur roligt det var. Och nyttigt.

Helgens andra uppgift var att vi skulle skriva ett blogginlägg åt varandra (det här har jag skrivit själv - Ankis hade varit betydligt roligare). Inte lätt att efterlikna en annans språk och tankevärld. Vi sneglade lite på varandra och sa att lite parodi blir det allt. Ha, ha. Hur skulle vi kunnat ha låtit bli?

Medan Anki idag skulle sitta och fundera kring filmmanus och dialoger skulle jag skriva texter som jag ska använda i boken.
Men.
Alltså - hur svårt kan man det vara att skriva 100 ord om Järnäsklubb?! 250 inga problem - men 100. Jag vet inte hur många gånger jag satt och stirrade in i rubriken efter att ha raderat allt annat.Nu sitter Anki på bussen för att imorgon ta tag i ett filmmanus. Själv intalar jag mig att det går bättre imorgon och provar mig fram i Photoshop. Sepia. Undrar varför bildeffekten jag använt kallas så?

Förresten, Anki Gravemo, lägg det namnet på minnet. Jag tänker att hon är min sista chans att få en bra plats på Guldbaggegalan. Här kommer en länk till hennes blogg och hennes novell - Finlandsfärjan.

1 kommentar:

  1. Vad roligt att läsa Ankis novell! Den var ju superbra, jag blev helt fast. Nu ska jag läsa dina texter! ; D

    SvaraRadera