16 mars 2012

Syateljé SalomonIgår besökte jag Syateljé Salomon för att fånga in lite bilder. Tyvärr var Åsa som driver företaget, sjuk men jag fick ändå smyga omkring med kameran i hennes ateljé.

Syateljé Salomon ligger i samma lokaler som Olofsfors Garn & Tyg, centralt i Nordmaling. Åsa är utbildad skräddare och tar på sig olika typer av arbeten, såväl lagningar som sömnad av nya plagg. Hon syr även roliga väskor av annorlunda tyger och så sätter hon ihop ringar med hjälp av knappar från sin knappsamling.Själv har jag nyttjat hennes kunskaper till att sy i blixtlås, laga jeans, sy in stickade plagg mm. Nu senast fick hon hjälpa mig att klä mina jäskorgar med nytt tyg. Baguetteformarna köpte jag på en antikaffär i Bretagne förra året. De är från 40-talet och det kändes inte som om jag ville låta degen jäsa i tyget som låg i... (Receptet på surdegsbaguetterna som ligger i lägger jag ut inom kort).


Foto: Gertrud Persson

Åsa berättar att sedan flytten till Nordmaling (från Olofsfors bruk) har det nästan kommit in nya jobb dagligen. Himla bra! Inte bara för Åsa och hennes företag utan för miljön. Kanske människor håller på att ställa om från slit och släng till lappa och laga?

Nu ska jag ta tag i 2011 års deklaration för kaféet (Kafé Anno 1762 - som jag drivit). Suck! Inte det som jag tycker är roligast i livet. Men, men!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar