1 mars 2012

Nisses brödIdag har jag plåtat lite till boken igen. På tur stod "Nisses bröd", eller Anns bröd som Nisse själv vill säga. Receptet kommer från Ann som är en f d svägerska till mig. Nisse är min svärfar.
När jag kom ner med kameran hade Nisse redan gjort degen, ställt fram alla redskap och värmt upp ugnen till 225°, så det var bara att sätta igång att fota.

Nisse skar först upp s k ämnen i lagom stora bitar. Efter det plattade han till varje ämne med handen för att sen kavla ut dom tunt, tunt. Därefter borstade han bort allt överflödigt mjöl innan han avslutade med att dra kruskaveln över brödkakorna.


Kakorna gräddades och fick svalna på galler innan dom slutligen hamnade i hans egenhändigt svarvade brödkorg. Jag fick med mig några bröd hem som sen fick förgylla Båtbyggar´ns och min lunch som annars bara bestått av en allt för torr kycklingfilé.

Receptet?! Det kommer i boken (några receptet måste jag ju hålla på) men jag vet att Bagarbertan nyligen bakat lite hårt bröd - www.bagarbertansbaksida.blogspot.com. Kika in där.Tack för hjälpen Nisse! Det här kortet på dig tog jag genom vårt köksfönster i morse. Du ser som vanligt ut att njuta där du sitter med pipan och blickar ut över horisonten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar