11 mars 2012

SkarföreI år bjuder vårvintern på skarföre ovanligt tidigt. Denna morgon sökte vi oss till Järnässjön eftersom havet inte lagt sig. Det är inte ofta vi är här - i alla fall inte vintertid, men det slår mig varje gång hur fint det är, speciellt partierna med björkskogar.

Arbetet med boken går framåt men inte med så stora steg. Mitt nya jobb innebär en rad nya arbetsuppgifter att sätta sig in i och när kvällen kommer känns det skönt att bara sjunka ner i TV-soffan med en stickning.

Idag har jag i alla fall bakat mamma Ellis bullar för fotografering. Receptet hittar du på Kafé Anno 1762´s blogg (www.kafeanno1762.com) veckans recept här är istället klassiska hallongrottor.Hallongrottor
(40 st små/20-25 st stora)

200 g smör
1 dl socker
1 rågad msk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hallonsylt

Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och blanda ner det. Rör snabbt ihop till en deg.

Placera ut formar på en plåt. Forma degen till en rulle och dela den i 4o bitar. Rulla varje bit till en boll som du placerar i en form. Gör en liten grop i varje ämne och skeda i lite hallonsylt.
Grädda kakorna i 175° i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar