15 april 2012

Bagarbertan


I helgen har det varit Surdegens dag och idag har jag haft en fotosession (till boken) tillsammans med Bagarbertan. Bagarbertan heter egentligen Margaretha och ovanför hennes namn på förklädet står det MaCo Grönt. Det gör det för att hon är gift med Conny (Co) som är grönsaksodlare och marmeladkokare. Margaretha (Ma) är i allra högsta grad involverad i företaget och därav namnet MaCo. Bagarbertan kallar hon sig på sin blogg.Margaretha - eller Maggan som hon kallas till vardags, har bakat surdegsbröd i många år. Tillsammans har vi varit på ett antal resor både med bröd i fokus och utan. Givetvis vill jag ha recept på surdegsbröd med i min bok och naturligtvis vill jag involvera Maggan i det avsnittet. Allt annat vore konstigt.På schemat stod två sorters bröd; Bagarbertans Påhittebröd och Bruksbagarns Vardagsbröd. Arbetsfördelningen denna dag var enkel - Maggan bakade och jag plåtade. Givetvis hann vi dryfta allehanda andra saker där emellan.

Gott blev resultatet! Gott, sa också schweizaren som senare på eftermiddag mumsade på bröden. Han hade irrat runt på Umeås gator tidigt i morse i hopp om att finna ett bageri.
Istället hittade han det han sökte i ett hus vid havet långt från civilisationen (så som han såg det). Så kan det vara.

Maggans blogg har adressen: www.bagarbertansbaksida.blogspot.com. Här hittar du recept och tips och vill du gå en surdegskurs med Bagarbertan så hittar du information till vänster om detta inlägg, genom att klicka på fotot med surdegsbröd.

Tack för idag Maggan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar