6 april 2012

Glad påsk!
En helt ny typ av ägg dök upp i hushållet i veckan. De fina äggen som min arbetskamrat kommit med tidigare var slut och nu jag ville fylla på förrådet till påsk. Det var lite ont om hönsägg sa Per-Arne, men ankägg fanns det om jag kunde tänka mig det. Ankägg! Nyfikenheten väcktes direkt och när jag sen fick höra att de var utmärkta att baka med, var det inget att fundera över. Ankägg fick det bli.

Dagen därpå anlände de - gröna och fina. Och stora. Vitan var lite segare än på vanliga ägg och gulorna var alldeles gyllene. De fick hamna i smeten till påskens "kokostuppar".


Kokostuppar
6-7 stora eller 15 små

50 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
200 g riven kokos
Mörk choklad
Röd marsipan

Börja med att smälta smöret. Vispa sedan ägg och socker poröst. Blanda ner kokos och smör och låt stå och svälla i ca 1 tim.

Forma önskat antal tuppar av smeten och grädda i ca 15-20 minuter.
Låt svalna.

Smält chokladen och doppa tupparnas fötter i den. Kavla ut marsipanen och skär ut tuppkammar som du sedan fäster i en skåra längst upp. Måla ögon av den smälta chokladen.

Med det vill jag önska en riktigt
Glad påsk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar