13 april 2012

Något litet till kaffet


Ibland vill man bara ha något litet till kaffet. Lättbakade sesamkakor med citron kanske?

Sesamkakor
40 st

150 g smör
1,5 dl socker
1 dl sesamfrön
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron

Rör sockret och smöret poröst. Riv ner skalet från citronen och pressa i saften. Rör om. Blanda sesamfrön, vetemjöl och bakpulver och rör snabbt ihop till en deg.

Forma degen till två rullar och ställ kallt ett par timmar. Skär upp varje rulle i 20 delar och doppa ena sidan av kakorna i sesamfrön och ställ på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 200° i ca 12 minuter.


Idag känner jag mig lite piggare efter att ha legat däckad i veckan. Vädret ute har speglat mitt fysiska tillstånd likaså som skatan som vaktar jordgubbsplantorna i trädgården.

Hundarna tittade uppfordrande på mig när jag öppnade ytterdörren. Molokna svansade dom iväg när jag förklarade att jag bara ville fånga en nypa luft. Jag behöver ta ett djupt andetag, sa jag, till helgen kanske vi kan ta en sväng. Jag vet inte om de förstod.


2 kommentarer:

  1. Hej Sirpa!
    Hittade din blogg när jag kollade Olofsforsbruk idag - ville kolla om caféet och boden fortfarande var igång. Roligt att läsa din nya blogg och om arbetet med en bok. Önskar dig verkligen lycka till. Verkar som du har ett underbart liv! Hälsningar från Cheryl och Nordic Ware bakformar!

    SvaraRadera
  2. Tack Cheryl!
    Hoppas det går bra med din försäljning av Nordic Ware och Mother Bearprodukter.

    SvaraRadera