18 april 2012

Sparris och primörer
"Sparris och primörer" hette den kurs som min kompis Anki och jag deltog på igår kväll. Kursen anordnades i Duå Delikatessbutiks matstudio och kockarna Per och Joel guidade oss och åtta andra deltagare genom kvällen.
Sex olika rätter med grönsaker skulle tillredas och vi delades in i grupper. Några tog hand om sparrisrätterna, andra kokade nässelsoppa och pocherade ägg i plastfolie. Vår lott blev att göra en woksås från grunden och att förbereda vårrullar med allehanda kål och att koka de jordärtskockor som skulle serveras till.Gott blev det, mätta blev vi, trevligt var det och ny idéer slog rot. Själv tyckte jag att sparrisen var godast och den smörkokta palsternackan. Woksåsen blev en hit och jag kommer definitivt att göra en stor laddning av den. En typiskt bra-att-ha grej i kylskåpet.


Underbart var det också att få slippa städa undan efter sig och att bara få lämna disken. Ett extra tack för det Joel och Per!

Nöjd strosade jag hem sent om sider. Nöjd kände jag mig också för att jag hade bestämt mig för att sova över i Umeå. Ja, nog är det vårvinter fortfarande tänkte jag där jag traskade genom stan i det decimetertjocka täcket av nysnö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar