10 april 2012

Tillväxt


Påskhelgen har passerat. Årets påskägg innehöll lite av varje; solsken, promenader, umgänge, diskussioner, Fausta Marianovic och lagom mycket mat. På kvällarna fångade en apelsinfärgad fullmåne vårt intresse.

Vid ett par tillfällen har jag krupit upp i soffan i rummet ovanför båtbyggeriet för att skriva på lite texter till boken. Jag bearbetade bl a utkast till en text om tillväxt som jag haft liggande ett tag. När jag letade bland mina anteckningsböcker och bland filerna såg jag att det första utkastet skrevs redan 2006. Nu är det klart i alla fall. Klart har även krassen som jag planterade vuxit. Snacka om tillväxt! Jag är glad att jag kunnat bidra till den.

Ugglor har annars fångat byns intresse under påsken. Jaffa och jag skrämde upp en stor uggla och kort därefter hittade Båtbyggar´n en slagen lappuggla. Ett tag trodde vi att det var samma fågel men dagen därpå fångade en ny vår uppmärksamhet. En av sommarstugegästerna fick fina bilder på den där den satt på en gren och stirrade. Agnetha i byn hade sett häckande slagugglor uppströms en av byns bäckar och en pärluggla flög förbi fönstret på påskaftonen. Det är sådana här gånger vi blir än mer övertygade om att vi bor på rätt ställe.Lappugglekadavret hamnade hos byns konstnär Mats Caldeborg. Vi tog en promenad dit och inspekterade det. Jag ville se de sylvassa klorna som alla livfullt hade beskrivit för mig.

Påskäggets sista överraskning bestod av en förkylning som jag försöker kurera på bästa sätt. Nu när jag sitter här känner jag febern komma krypande så nu får det bli sängläge.
På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar