25 maj 2012

Försommar

Igår kom försommaren. Det är så hos oss, ena dagen är det vårvinter och man har på sig mössa och vantar under morgonpromenaden och dagen därpå är det försommar och shortsen åker fram. Ingen vår att tala om, om man frågar mig vill säga.Försommarens första dag tillbringade jag delvis i Umeå. Tillsammans med en kompis besökte vi Granngården, åt lunch på Rex uteservering och avslutade dagen med att besöka Smultronstället utanför Holmsund. En ny klematis (Kajsa) ska grävas ner och trots att jag inte har möjlighet att ha samma pelargonsamling som på kaféet, så föll jag för frestelsen och köpte en "First yellow".

På Granngården var fokuset inställt på "hönsartiklar". Nu är det inte många veckor kvar innan både hönshus och hönsgård ska stå färdigt.

Försommarens andra dag har jag tillbringat på knä runt rabatter och i växthuset. Handskarna som jag bespetsat mig på att komma ihåg att ta på, låg kvar i korgen i farstun, och dystert betraktar jag nu mina grå fingrar. Hur ska jag nu få dom att matcha festkläderna under morgondagens bröllop. Det är pingst och syrrans yngsta Anders och hans Hanna ska gifta sig i Storkyrkan i Östersund.

Sommaren kasse har Hilkka Kinnunen flätat av gamla kaffepaket. Visst är den läcker?
En ny rubrik har dykt upp till höger - lika grön som kassen, men bilden är så uppixlad. Jag fattar inte varför bara.
Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Bilden är 128x23 utdragen till 316x59. De andra har rätt storlek. Det är skoj att följa bloggen iaf! Längtar upp!

  /David

  SvaraRadera
 2. Nämen sommarsonen hej! Vi längtar efter dig - när kommer du?
  Varför tror du bilden blev utdragen?

  SvaraRadera
 3. 8:e juli och en vecka framåt!
  Den är för liten, om du kollar på den ensam https://lh4.googleusercontent.com/-CEAU-2x0chc/Tw7YfcRgo1I/AAAAAAAAD_M/J_-4wrWq2Uc/s128/gadget%20f%C3%B6rsommar.jpg så förstår du.

  SvaraRadera
 4. Tack David o Josefin nu har jag fixar det!

  SvaraRadera