1 maj 2012

Så föredömligt lång och solig årets Valborgshelg har varit. Marken har torkat upp och rabarberknoppen skjutit i höjden. Överallt har det eldats och röklukten över byn tät och intensiv. Årets majbrasa var extra stor. I högen låg alla de trasiga bryggor som sköljts iland med vinterns stormar.


Det fina vädret lockade ut trädgårdsmöblerna och rododendronbuskar fick bli kvitt sina vinterskydd. Vi bestämde oss att säsongens sista snö fallit.


Sedan flera år tillbaka har första maj varit startskottet för frösådden. Så även i år. Båtbyggar´n går på majstämman och jag petar ner frön. Min kompis Isonny hade varit på Rosendals trädgård och köpt Borlottibönor. Eftersom hon bor i Stockholm och bara vistas i våra trakter på sommaren, så bestämde vi att jag skulle bli hennes bönsurrogatmamma i år. Jag brukar vara fodervärd åt hennes tomatplantor men de dyker nog inte upp förrän till Kristi Himmelfärd.Och så kom den då sädesärlan, mammas favoritfågel. Nu väntar vi bara på att den sista flyttfågeln från andra sidan Atlanten ska mellanlanda här innan hennes färd vidare till Norge. Men det lär visst dröja ett par veckor till.

2 kommentarer:

  1. ..måste vi inte till Italien igen?

    SvaraRadera
  2. Jo Bertan - det har gått alldeles för lång tid sen sist! Borlottii, salsciccia, pommodores, fromaggio. You name it!

    SvaraRadera