9 maj 2012

Smultronställen - Olofsfors Byggnadsvårdsbutik


Kimrökssvart, djurgårdsgrön, gulmylla, gysingegrå, järnoxidbrun, pomejanskt röd. Visst låter det poetiskt? I helgen var jag expedit en dag i Jennies och Patriks byggnadsvårdsbutik på Olofsfors bruk.  Butiken ligger inrymd i brukets gamla ladugård och lokalen har stora vackra fönster som vetter ut mot hyttbacken. Varje fönster bildar ett vykort i sig.


När jag strosade runt i butiken och försökte få en överblick över utbudet, föll blicken på en ställning med stråtapeter, särskilt en rulle som lyste orange mot den vita väggen. Jag mindes plötsligt mitt lilla tonårsrum på övervåningen i huset i Bonäshamn. Exakt dom tapeterna hade jag. Jag matchade dom med ett brunt överkast och en egenhändigt virkad pläd med rutor i orange och brunt. Undrar om pläden finns kvar?

Butiken är ett eldorado för dig som letar byggnadsvårdsdetaljer. Här finns allt från färg, till isolering, elartiklar i retrostil, smidesdetaljer, linoljesåpa, beslag mm. Äntligen finns det en byggnadsvårdsbutik att tala om i vår landsända.Butiken är öppen torsdagar 10.00-20.00 samt lördagar och söndagar kl 10.00-15.00. Har du inte möjlighet att komma förbi så kolla in webbutiken - www.olofsfors.nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar