21 juni 2012

Glad midsommar!

 "Ute blåser sommarvind, göken gal i högan lind...", "Plocka vill jag skogsviol och binda mig en krans". De sista dagarna har jag kommit på mig själv med att nynna olika sommarmelodier. Flera i repetoaren är sånger som jag lärde mig i småskolan. En del av er kanske minns den brandgula sångboken "Nu ska vi sjunga"? Från den kommer min tidigaste visskatt.

Kanske är det alla blommor som exploderat de senaste dagarna runt om på ängar, längs vägdiken och i skogen som får mig att sjunga. Mängden hundkex är magnifik just nu och skogarna är fyllda av skogstjärnor.

Jag har alltid tyckt om midsommar, förmodligen för att jag varje år haft dubbel anledning att fira, född som jag är den här årstiden. I år firar jag mig själv på självaste midsommarafton. Jordgubbstårta får det bli. Som alltid.

Glad midsommar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar