26 juni 2012

Tyginspiration


I veckan hjälper jag min kompis Gertrud i hennes butik Olofsfors Garn & Tyg. Mellan kunderna går jag runt i butiken för att memorera vad som finns och var allt ligger på hyllorna. Garnhyllorna är jag hyfsat förtrogen med efter alla mina besök där men tygavdelningen har jag inte spenderat så mycket tid till.

När jag går runt och fingrar på alla tyger i olika material och kulörer blir jag inspirerad. Tänk om jag skulle drista mig att sy något annat än raka gardinkappor? Jag vet dock min begränsning så det måste bli ett mindre projekt. Ett förkläde kanske?

Jag vet inte om du använder förkläde men för mig är det ett plagg jag inte kan vara utan. Vid det här laget har jag rätt många i min samling och det hänger t o m ett i grovt linnetyg i växthuset. De flesta har jag fått, bl a mitt äldsta, som en gång hängt runt min mormors höfter och mitt allra senaste som jag fick i födelsedagspresent av några goda vänner.

Nu ligger ett par tygstycken hopvikta i en påse. Det blev ett prickigt tyg på rosalila botten som ska kompletteras med ett grönt tyg med rosor. Rosor? Hur blev det såhär?! Jag som genom alla tider suktat efter tyger från 10-gruppen.

Kom gärna in i butiken och hälsa på! Den ligger nere vid posten och polisstationen (i f d Sytex lokaler). En rymlig parkering finns utanför. Nu under sommaren är öppettiderna måndag-fredag, 10.00-17.00. I samma lokaler hittar du Ateljé Salomon där Åsa för närvarande syr dynor till en segelbåt på Malta.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar