30 juni 2012

Uppgår´n

"Sprickor", Alice Söderlund, olja på duk
"Utan titel", Sofia Haapamäki, olja på duk

Studie av "På avstånd såg det ut som en symbol för ödet", Anita Kärrman, tusch, kol på papper
Igår kväll var Bagarbertan och jag på en liten försommarutflykt. Målet var sommarens utställning i Uppgår´n, Djupsjö. Anita Kärrman, som är från byn, har under två år gått på Umeå Konstskola och det är hon och hennes kurskamrater som ställer ut i den gamla lokalen som både varit skola och bönhus en gång i tiden.

Tio olika konstnärer, tio olika uttryck, en sak gemensamt. En bra sammanfattning av dom själva av utställningen. Det var spännande att se de olika teknikerna blandas med personligheterna. Flera av verken drog tillbaka mina blickar flera gånger, som bl a "Sprickor" av Alice Söderlund. Som betraktare stod jag där och funderade om ljuset som sipprade, sipprade in eller ut. Stängde jag ute något eller var själv instängd?

Anita Kärrmans "På avstånd såg det ut som en symbol för ödet", fick mig att associera till Hermann Hesses roman "Stäppvargen". Till alla de diametrala figurer som ryms inom oss och som bildar den vi är. En bild som ibland skiftar i tid och rum.


Vi avslutade med en kopp kaffe med hembakt och lite småprat medan vi till och från lät våra blickar vila på landskapet utanför.

Utställningen på Uppgår´n pågår t o m 8 juli och har öppet:
30 juni-1 juli, och 7-8 juli kl 12.00-19.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar