13 juli 2012

Ett smultronställeIgår besökte vi ett av mina favoritställen i kommunen - Åbrånets Limousin. På gården som ligger i byn Åbrånet nära Hörnsjö driver Roma, Kent och barnen sitt jordbruk. Deras specialitet är uppfödning av Limousindjur. Köttet säljs på gården och en del förädlar de till korvar, breasola, rökt köttpålägg mm. För fjärde året i rad har de öppet i sin gårdsbutik där man även kan köpa smörgåsar, hamburgare (gjorda av kött från gårdens djur) samt kaffe med dopp. I butiken finns även andra lokalproducerade produkter.


Roma stod själv bakom disken i den mysiga butiken. En varm toast satt fint denna ruggiga dag. Västerbottensost och breasola. Inte dumt! En liten kaka fick det bli till kaffet - Sandras "någonting". God den med.


Från fikabordet på altanen har man dels utsikt mot gårdens hönor och dels ner mot älven, där gårdens vorster tik (skriver man så?!) för dagen inte släppte kaninungarna med blicken. Har man sina instinkter kvar så har man.

Om ni inte varit där så far dit! De har öppet måndag-fredag, 12.00-16.00. Passa på att köpa med er lite lokalproducerat kött till grillen. Själv köpte jag kalvlägg så nu blir det Osso buco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar