2 augusti 2012

En liten roadtripp

Igår var vi på en liten biltur efter kusten norr om Umeå tillsammans med goda vänner. Första stoppet var hos Ritva och hennes man Börje i Ratan. Mumsandes på jordgubbar och finskt rågbröd avhandlade vi allt ifrån Ratans historia till livet och människorna i Gambia. Vad vore livet utan alla dessa möten?! Tack Ritva och Börje.

Ett besök i hantverksboden var ett måste. Flera år har jag tänkt att jag skulle ta mig dit men inte riktigt hunnit med det då arbetet med kaféet tagit mycket tid. I den lilla butiken trängdes handgjorda tvålar med örtsalter, färska grönsaker, keramik, smycken mm. Se länken till höger.
Hit till Ratan återvänder jag gärna. Nästa gång blir en roddtur till Ratans lotsstation på Rataskäret.


Efter en lunch på Skeppsviks herrgård styrde vi bilen mot Rovögern och Kvarkenfisks nya anläggning. Vi imponerades av de stora laxryssjorna utanför byggnaden. Tyvärr var fiskdisken ganska tom denna dag och surströmming hade vi ju redan inhandlat på Trysunda.

Kakformen Eivor med ett handtag hittade jag på ett loppis. Jag har aldrig sett någon sådan förut. Undrar varför de slutade tillverka den? Kanske är den inte lika praktisk som den ser ut. Jag får provbaka och utvärdera.


Vild örtsalt som Ritva gjort och så lite färsk vitlök från orten.

4 kommentarer:

 1. Ja visst har vi en fin liten bod i Ratan. Jag jobbade där idag. Hoppas vitlöken smakade bra!

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt att läsa, Sirpa!!! Vi måste ses snart igen....
  //Ritva

  SvaraRadera
 3. Fru Magdas - vitlöken smakade utmärkt!
  Ritva- trevligt var det att sitta där i solen. Vi ses igen!

  SvaraRadera