9 augusti 2012

Norrskenets trädgård


Häromdagen besökte jag Norrskenets trädgård på Fårskäret. Målet med besöket var en planta av ett rosablommande kungsljus som jag sett och fallit pladask för. Gunilla och doftande honungsrosor hälsade mig välkommen.

Gunilla berättade att hennes trädgård började ta form för 14 år sedan. Det började med ett par dammar och sen fortsatte hon av bara farten. Gunilla tog mig på en rundtur i trädgården och förstummad försökte jag insupa allt.


Några nya förälskelser hittade jag och nu går jag och funderar på var jag ska kunna plantera dom i min egen trädgård. Den skira skuggviolrutan och så en röd liten blomma som på nära håll såg ut som en ros (oj, vad hette den nu igen?!).

Till helgen, 11 och 12 augusti, anordnas "Tusen trädgårdar" och privata trädgårdar runt om i hela landet bjuder in alla intresserade. Tusen trädgårdar är ett samarbete mellan Gunnel Carlssons företag Trädgårdsriket, Riksförbundet Svensk Trädgård samt Studiefrämjandet. Här i Nordmaling kan man besöka en trädgård i Nordmaling, en i Bredvik och så Gunillas trädgård. Själv är jag i fjällen då och missar det hela men är glad för att ha fått denna förhandstitt! Läs mer om vilka trädgårdar du kan besöka här: Tusen trädgårdar.

Här kommer lite mer bilder från Norrskenets trädgård.


  
Nästa gång jag besöker Gunilla ska jag höra om det är ok att jag tar med mig en bok och slår mig ner en stund vid någon sittplats. Det är så mycket lättare att koppla av i någon annans trädgård.

Nöjd trampade jag hemåt i motvinden. I cykelkorgen fanns, förutom kungsljuset, även ett par alunrotsplantor. Jag säger bara - tack gode gud för alla entusiaster som inspirerar oss andra och tack Gunilla för att du tog dig tid med mig och lycka till i helgen!

Gunillas trädgård hittar du även på nätet: Norrskenets trädgård.

2 kommentarer:

  1. Tack för allt fint du skriver och alla fina bilder.

    Lycka till med plantorna.

    Ha det gott
    Kram.

    SvaraRadera