31 augusti 2012

Nytillskott i hönsgården


Vi har fått tillskott i hönsgården. Tillskotten kommer från Agneta i Aspeå och de är, till skillnad från de andra hönorna, renrasiga. Wyandottehönan överst är elegant med sin fjäderdräkt som lyser i svart och vitt. Rasen har sitt ursprung i USA och är uppkallad efter en indianstam med samma namn.

Helt andra färger har den franska Maranhönan med sin vackra brunspräckliga huvudbonad och den eleganta svarta fjäderdräkten som skiftar i blåa toner. Senare idag ska Båtbyggar´n och jag åka till Paris via Amsterdam så jag har övat min franska på henne. "Bonjour" säger jag glatt när jag går in i hönshuset, "vous-êtes un poule magnifique!", men Maranhönan verkar varken imponerad eller intresserad utan tittar bara lite klentroget på mig och undrar vart hon egentligen har hamnat. Jag pratar på i alla fall och tänker att jag nog behöver prata på. Det är många franska ord som behöver återupplivas.

Det blir ett litet uppehåll i bloggandet nu när vi reser iväg. Svärföräldrarna har lovat hålla ställningen på gården med höns, Lilljaffa och annat. Så "à bientôt" allesammans! Vi ses i september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar