22 oktober 2012

FrostnupetI lördags när jag drog upp rullgardinen hade molnen skingrats och ljuset strilade genom grandungen nere vid havet. Kung Bores andedräkt vilade över landskapet och morgonssolens reflexer i frosten glittrade som guldkorn.

Nere vid bryggan kunde jag betrakta världen upp och ner en stund då viken låg i stiltje. Det frasade lätt under mina fötter där jag smög mig fram med kameran. Försiktigt för att inte förstöra, för att inte störa.
6 kommentarer:

 1. Set är ändå något vackert över att kylan kommer, mycket fina motiv i naturen efter frostens intågande, vi är reda, vi är vana, även om man alltid hellre vill ha sommar.

  KramAnn-Kristin

  SvaraRadera
 2. Visst är det så Ann-Kristin! Och man måste ge sig själv tid till att se det och inte deppa över att vi inte har sommar jämt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh så vackra bilder. Du måste ha en väldigt bra kamera. Jag hittade din blogg tidigare men glömde bort adressen. Men har hittat den nu. Ska testa att baka en av dina tårtrecept. Red velvet...Ska intervjua dig angående kameran. Jag är själv väldigt intresserad av foto. Har tänkt införskaffa ett macroobjektiv. Så jag var så nyfiken på vad du har.
  Jag som skriver är en f.d. N.malingsbo. Men har flyttat för ett antal år sedan.
  Nu har jag sparat dig på mina favoriter.

  Berit W f.d. M-malingsbo i många år på Levaråkern.

  SvaraRadera
 4. Hej Berit!
  Kul att du hittat hit till bloggen! Namnet klingar bekant. Jag tror ev att någon släkting (dotter?) jobbat med Båtbyggar´n inom barnomsorgen.
  Jag har en Nikon D90 inköpt 2010. Jag har två objektiv men det jag använder mest är ett Sigmaobjektiv 28-200 mm. Annars använder jag originalobjektivet. Jag är nöjd med kameran och nästa objektiv blir nog ett macro,
  Det är verkligen roligt att fota.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Jag har en dotter som jobbar inom barnomsorgen i N-maling (Dagis) Skogsdungen. Heter Maria B.Har själv jobbat inom bornomsorgen för många år sedan. Jag ha rockså en Nikon D 3100 tror jag den heter och en Canon G9 som tar fina macrobilder. Ska kolla vilka objektiv jag har.. När jag köpte kamern följde 18-105 mm 1:35-5,6 med. Har köpt till Sigma 70-300 1:4-5,6 plus ett Nikon AF-SNIKKOR 50 mm 1:18G. Det har blivit så att jag använt min Canon G9 för det mesta p.g.a. den bättre macron. Så jag funderar på ett macro till min Nikon. Du har tagit så fina foton på frostiga växter bl.a. Kom på en fråga till Använder du stativ när du fotar.??

  Ha en fin kväll

  Berit W

  SvaraRadera
 6. Hej igen!
  Jag har ett stativ som jag använder ibland men inte så ofta som jag borde. Frostbilderna är tagna utan stativ.
  Detsamma till dig!

  SvaraRadera