3 oktober 2012

London


Nu är jag tillbaka på svensk mark efter en långweekend i London med dottern, som senast när jag var där låg i min mage. En sak är jag då säker på - det kommer inte att dröja lika länge igen innan jag åker tillbaka. Vi bodde nära Hyde Park, alldeles intill t-banestationen Lancaster Gate och med gångavstånd till Notting Hill, stadsdelen som vi båda föll för. 

En kort sammanfattning skulle kunna lyda som följer:
Älskade London, jag älskar dig för alla dina marknader och dina ekologiska ambitioner,
för att medelålders knuttar i stora skaror varvar motorerna vid rödljuset utanför Buckingham Palace, för att du behåller stora grönområden i centrum trots deras attraktiva lägen som skulle ge extra klirr i stadskassan, för att jag bakom disken i affärerna på Oxford street hittar människor från hela världen, för att... Jag tror du förstår. Därför förlåter jag dig  för att dina invånare ibland kan vara så hopplöst konservativa och royalistiska. Ja, jag kan t o m blunda för det svaga morgonkaffet på hotellet.

Systemkameran fick stanna hemma denna gång men några bilder blev det i alla fall. För många, om ni frågar dottern.

Borough Market vid Thamsens södra strand. 

Kanske mysigaste och fullaste antikaffären i Notting Hill.
Gamla jackor som skyltade affärerna.
Kedjan "Planet Organic" har fem butiker i centrala London. Jag vill också driva en sådan butik!
Hyde Park

St Mary Abbbot´s bakgård.

En "kökkenmödding" på en loppismarknad i Pimlico.
So long London! Welcome October.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar