30 november 2012

Rost


Veckans fotoutmaning på Suss och Kais trädgårdsblogg är rost. Rost rimmar på frost. Frost är det men snön lyser med sin frånvaro. Det verkar som om vintern är lite ringrostig i år.

Att här och där hitta några rostiga gamla prylar i trädgården är vanligt sedan några år tillbaka, inte bara hos alla dom som inte hinner med allt. I min trädgård har eldkorgarna rostat pga bristen på underhåll och en del andra föremål vittnar om samma lättja. Andra prylar var rostiga redan från början som till exempel den nyligen införskaffade skedsländan. Bara vingarna är rostfria och fångar upp det bleka vinterljuset. Sländan kommer från Lögdeälvens Natur & Design.

I rabatten har den kvarglömda astillben antagit en rostbrun ton. Samma ton som alla de tallbarr som flugit in från skogen och lagt sig i rabatterna.

Och som om "Maran" (vår Maranhöna) hade denna fotoutmaning på känn, lade hon sitt första ägg igår. Rostbrunt. Och när jag ser händerna som varsamt håller upp ägget tänker jag: "Gammal kärlek ... "

Trevlig advent allesammans!
6 kommentarer:

 1. Vad kul med höns o få ägg :) vilken bra tolkning o med fina bilder Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Riktigt fina rostiga saker jag gillar ju det som sagt var.:o)
  Kul att hönan lade så fina bruna ägg. Nu blir det kanske något nybakat.


  Trevlig advent

  SvaraRadera
 3. Det var en bra tolkning med ägg och gammal kärlek som aldrig rostar.
  Ha en fin advent.
  Kram meta

  SvaraRadera
 4. Tack ska ni ha! Det får bli nybakt efter helgen för imorgon bär det av till Stockholm. Vi hoppas att snöfallet inte medför för mycket förseningar.

  Roligt att hitta till nya inspirerande sidor.

  SvaraRadera
 5. fin tolkning av rost. Oi färsk ägg.

  SvaraRadera
 6. Tack Sylvi! Det är verkligen toppen med färska ägg.

  SvaraRadera