16 december 2012

Favoritblommor

Flera dagar har det stormat och snöat och idag har det nått sin kulmen. Båtbyggar´n och jag hade planerat in en resa till Ulvön med svärföräldrarna och sonen. Årets julbord skulle intas. Hade planerat ja. Inte tal om att ge sig ut på vägarna och än mindre på havet en sådan här dag.

Jag som i vanliga fall inte har något emot vintern har svurit över den hela dagen och otroligt besviken över den inställda lördagsutflykten har jag roat mig med att surfa runt på lite sidor istället. Målet var att få vila ögonen på sommarbilder.

Jag hamnade bl a på bloggen Bland rosor och bladlöss. De har ett tema varje vecka under rubriken: Blommig fredag och denna gång efterlystes favoritblommor. Fortfarande besviken bestämde jag att det måste bli en blomma "långt från" advent och vinter. Det var ingen lätt uppgift men valet föll till slut på stjärnflockan.

Sådär ja. Nu känns det bättre. Lite bättre.

7 kommentarer:

 1. Den är fin den!! Vi här uppe har samma skitväder, gode less just nu.
  Ha en underbar 3:e advent!!

  SvaraRadera
 2. Vad kul, det är en av mina favoriter med. Inte lätt att välja blomma här inte. Vädret är väl inte det bästa här i Jönköping heller idag är det töööö och blött, bara inte det fina vita försvinner innan Jul.
  Men det räcker med nederbörd tycker jag.(undrar om det finns mer där uppe borde ta slut nån gång.)
  Ha en skön söndag i alla fall hos er, lite fika brukar hjälpa.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Ja nog blir man besviken när man så gärna vill och är inställd på att fara.

  Stjärnflockan är en riktigt fin.

  Nu tycker jag att snön räcker till.

  Önskar dig en riktigt skön 3:dje advent

  SvaraRadera
 4. Mmm, Stjärnflockan är en av mina favoriter också!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Japp, stjärnflockor är underbara. Tåliga och vackra, vad mer kan man begära?

  SvaraRadera
 6. Hej alla! Vad roligt med nya bekantskaper. Har kollat in på era bloggar och sett var jag kan hitta inspiration till våren. Ha en bra jul allesammans och vi inte hörs innan!

  SvaraRadera
 7. Stjärnflockan är underbart vacker och romantisk.

  Kram

  SvaraRadera