18 januari 2013

Arla midvintermorgon


Det har varit kallt några dagar och statusuppdateringarna på Facebook visar bilder på termometrar som krupit ner mot närmare -30°. Jämfört med det hade vi rena "blian" här i Järnäsklubb imorse, -22° bara.

Jag hade ett morgonmöte med Fredrik Karlsson som är snickare i byn och driver KMJärnäsklubb AB tillsammans med Isak Molin. Jag hittade honom snickrandes i bror Andreas hus tillsammans med pappa John-Ture. På agendan stod renoveringen av Lotsstugan som Fredrik ska hjälpa till med.

Jag hade med mig kameran så efter mötet tog jag en promenad ut på viken men innan jag vek av ner mot Molins sjöbod fick jag mig en kort pratstund med Nils-Erik Molin som var ute och hämtade in tidningen. Vi kom överens om att jag skulle besöka Gerdis och honom för en intervju nästa vecka.
Utsikten mot viken var fantastisk och när jag vände mig om hade soluppgången antänt Månssons bastu.

Flytbryggan vid Järnäsklubbs Marina vittnade om att det är långt kvar till båtsäsongen. 

Utanför viken har isen byggt under veckan och i helgen kommer det att vara fantastiska isar för alla som gillar att åka långfärdsskridskor. Tyvärr hör jag inte till den skaran utan får nöja mig med att spänna fast broddar på kängorna. 

Vad har ni själva för planer i helgen?

4 kommentarer:

 1. Underbara, fantastiska foton, naturen är helt underbar med alla sina nyanser, du är duktig på att fånga dem, du har väl lite fördel där du bor. Ha en skön helg! Ann-Kristin L

  SvaraRadera
 2. ja, ska väl provbaka igen något nytt inför surdegskursen om några veckor och hoppas att propparna inte går i vinterkylan.
  Sen en promenad till fot iför de nya broddskorna som lovar mig varma fötter ner mot -20 i alla fall. Får väl pinna på. trevlig helg och glöm inte tända ljus i skymningen!

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackra bilder. Du är ett riktigt fotoproffs!

  SvaraRadera
 4. Tack alla för fina kommentarer.
  Jag har hört talas om broddskorna men inte provat några. Inhandlade nya broddar på apoteket i fredags.

  SvaraRadera