27 januari 2013

Lilla Fotoskolan i Ålidberget


Idag var Lilla Fotoskolan på en tripp till Ålidbergets skidanläggning. Lilla Fotoskolan det är Maggan, Gertrud och jag det. Vi har alla en Nikon D90 och vi hjälper varandra att bli bättre fotografer.
Det finns ett fem kilometer långt motionsspår som startar längst upp i backen så vi tänkte att vi skulle förena nöjet med lite nytta.


Det var kallt, soligt och vitt. På sina håll bugade sig björkarna och välkomnade oss.

Snön var förvandlad till kristaller och det frasade under skidorna. Mitt mål var att fånga dem på bild. Med glitter och allt. Men det är inte lätt att få alla parametrar att stämma. Jag lyckades väl sådär med färgen på snön. På många bilder blev den mer blå och grå trots tipset om överexponering som Gertrud hade.

Maggan hade packat med sig fika till oss alla idag. Mjukt sportbröd, kaffe och en varsin påse "skidgodis". Nötter, mörk choklad, sultanrussin och pumpafrön i en salig blandning. På hennes blog www.bagarbertansbaksida.blogspot.com hittar du receptet på brödet och lite mer bilder från turen.

2 kommentarer:

  1. Fantastiska foton det blev, gillar skarp fotot med skidspetsen samt fotot precis före, där man ser snökristallerna som ser ut som en tjock vit svans. Underbara snö och sol. Ann-Kristin L

    SvaraRadera
  2. Klok idé att förena nytta med nöje! Snygga glitterbilder! Kram Ingrid J

    SvaraRadera