14 januari 2013

Inne i hönshuset


Snön har lagt sig på och runt nätet i hönsgården och när solen träffar det så gnistrar det som om det vore diamantbestrött. Inne i lilla gården har snön rasat från taket och jag tänker att det blir en hel del skottning till våren.


Till och från öppnar vi dörren in till hönshuset men flocken stannar på tröskeln. Inte en gång har de satt ner klorna i snön, nej de trycker hellre inomhus där det är varmt och gott. De sprättar runt i sågspånen och jag försöker hitta på olika utfordringssätt för att hålla dem sysselsatta. Gladast blir det när de vankas grönkål.Flera ägg om dagen plockar vi in, de flesta hittar vi i redena. Wyandottehönan "Prada" har gjort sig ett eget privatrede nere i ett hörn. Det tog ett tag innan jag upptäckte det.

"Håll ut", brukar jag säga när jag går in, "det kommer en ny vår!".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar