8 januari 2013

Tannörsavan

Som jag berättade tidigare är det fina skidförhållanden på sjöarna och inne i vikarna. Ett par morgnar har jag fångat ljuset och istället arbetat längre på eftermiddagarna. En av fördelarna med att vara egen företagare.

Så snart solen varit uppe nog mycket har jag hasat mig iväg på skidorna. Tannörsavan har varit insvept i dimslöjor och bara isens sjungande och kraxandet från en korp har brutit tystnaden. På håll har en kungsörn (eller en fiskgjuse) cirklat över ett byte inne i skogen. Den fuktiga luften har färgat Lilljaffas bringa rimfrostgrå.

Idag är en annan dag. Ett lager snö har lagt sig över landskapet och Båtbyggar´n och jag gjorde ett försök med skidorna på isen nedanför Kyrkhällsviken. Ett tunt lager vatten hade krupit upp på isen så det fick bli en promenad på skidorna i de fina området kring Kyrkhälluddens fyr istället.

3 kommentarer:

 1. Underbart att bo här i Nordmaling och ha möjlighet att åka skidor! Njöt idag här nere i Mo-skogen!
  Tjusiga bilder!

  SvaraRadera
 2. Underbara foton, jag saknar möjligheten att kunna åka ut på "fjärden" på skidor och åka mot solen, bara jag kunde skulle jag göra det men min tid på skidor är förbi. Ann-Kristin L

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt med vinter med och Ann-Kristin jag förstår att du saknar skidandet :-(

  SvaraRadera