30 januari 2013

Tjarn vintertid


I början av veckan var jag ett par dagar på Tjarn och jobbade. Tjarn är en unik konferensanläggning som ligger vid Lögdeälven. Gården som är ett gammalt hemman med mangårdsbyggnad, ladugård och bagarstuga, är smakfullt renoverat och här och där möts du som gäst av något som bryter av. En tavla i form av modern konst flyttar tanken och tiden hundra år framåt. Du är båda här nu och då. Det är svårt att beskriva känslan som uppstår, den måste upplevas.

Just de här dagarna var det en grupp från våra lokala tidning som förlagt sitt möte här. Två av gästerna kom från London och hade aldrig varit i Västerbotten förut. Naturligtvis fick de smaka lite av regionens specialiteter som fjällröding, tunnbröd, Västerbottensost och Hjortron- och whiskymarmelad från MaCo Grönt.

Jag hade med mig kameran och fortsatte exprimentera med färgen på snön. Även om man inte kan tro det så är båda bilderna ovanför färgfoton.

Sommar som vinter kan den som vill slå sig ner utomhus. Antingen lite skyddat på bron eller vid den eld som alltid brinner på gårdstunet. Det finns 23 sängplatser och man kan bl a bo i den röda bagarstugan som du ser på bilden nedanför.


Vill du boka en konferens, en födelsedagsfest eller varför inte ett bröllop på Tjarn så titta in på: www.tjarn.se – där du hittar mer information och kontaktuppgifter till Bengt-Erik Hesse som driver anläggningen.

Mörkret hade fallit när det var dags för hemfärd. Lyktorna efter de uppskottade gångarna visade vägen till bilen. Molnen höll på att skingras och jag hoppades på att månen skulle titta fram och lysa upp vägen ytterligare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar