5 februari 2013

Mintchokladglass


I helgen gjorde jag lite glass till dessert. I regel brukar jag köpa glass, dels för att det finns så mycket goda glassar och dels för att jag fått för mig att det är så omständigt. Men det var faktiskt lättare än jag trodde. Och ägg har jag ju gott om numera. Den mörka chokladen gör glassen mindre söt så vill du har mer sötma så öka på sockermängden något.

Mintchokladglass
(satsen ger 5-6 dl)

4 äggulor
1 dl farinsocker
3 dl mjölk (helst 3%-ig)
2 dl visgrädde
2 msk kakao
ca 60 g mintchoklad (jag använde Marabous premiumchoklad)

Vispa ihop äggulor och socker i en kastrull, tillsätt mjölken och sjud försiktigt under vispning tills det tjocknat. Låt svalna.

Häll i grädden och vispa ner kakaon. Hacka chokladen och tillsätt den. Jag har ingen glassmaskin så jag hällde alltsammans i en skål och ställde i frysen. Sedan rörde jag varje halvtimme tills allt var genomfruset. Har du en glassmaskin så använd den.

That´s about it!

2 kommentarer:

  1. Låter och ser ljuvligt gott ut! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Och vad bra att du kikade in. Då har jag en blogg till som jag kan hämta tips från.

    SvaraRadera