18 februari 2013

Nytt uppdrag

Just nu är Västerbottens museum invaderad av hantverkare som borrar, slipar, snickrar, installerar el, målar. En stor ombyggnation pågår och allt ska vara klart till 15 juni. En ny entré ska ta emot besökarna, nya utställningar produceras och ett kafé ska inredas. Det är där mitt nya uppdrag kommer in i bilden – att ta fram ett kafékoncept för museets räkning. En inredningsarkitekt har ritat på inredningen och nu ska jag fylla det med innehåll. En idé. Vad ska kaféet förmedla? Vad ska serveras? Och på vad? Låter det inte som ett drömuppdrag för en gammal kaféinnehavare? Det är det!

Kaféet ska inrymmas i det som kallas lilla hallen med utsikt mot friluftsmuseet Gammlia. Mycket återstår för hantverkarna att göra och slipdammet ligger som en grå filt över hela lokalen. Men och andra sidan ligger snön ännu djupare utanför och det är långt till vår.

8 kommentarer:

 1. Å jippi! Det ser jag verkligen fram emot. Jobbar öst på stan och planerar att åka dit och äta lunch lite nu och då i den fina miljön :) Hoppas det kommer finnas lunchmackor/soppa/sallad och kanske möjlighet att låna picknickfilt så man kan sätta sig ute i de mysiga omgivningarna?

  Lycka till med allt!
  // Nina T

  SvaraRadera
 2. Nina hej!
  Vad roligt att det finns förväntansfulla människor i trakten. Och bra att få in synpunkter!
  15 juni slår kaféet upp dörrarna. Så du vet.

  SvaraRadera
 3. Låter spännande att du är involverad i detta, kommer nog på besök i sommar! Lycka till! A-K L

  SvaraRadera
 4. Tack A-K! Då ses vi kanske där då?!

  SvaraRadera
 5. Vilken perfekt kombo. Kan inte bli annat än succé. Eva

  SvaraRadera
 6. Åå vad roligt! Min arbetsplats ligger ett stenkast från Gammlia så detta blir perfekt! Det saknas ett kafé däromkring.
  Utbudet får gärna vara något historiskt, något modernt, och gärna mycket vegetariskt/veganskt. Soppa och mackor blir perfekt, plus en god kaka till kaffet :-)
  Hälsningar Ritva

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Tack Eva och Ritva!
  (Ritva jag tog bort en av dina kommentarer då det var två exakt likadana om du undrar).
  Lättluncher kommer det att serveras och vegetariska alternativ ser jag som självklara.

  SvaraRadera