5 april 2013

Något för alla - mjölkfritt

I mitt arbete med Västerbottens museums nya kafé ska jag, som jag tidigare skrivit om, ta fram ett förslag på utbud. Utbudet ska givetvis innehålla något för alla. När man bakar morots- eller rödbetskakor kan man genom att byta ut toppingen få en kaka som passar de som inte tål mjölkproteiner. Så här bakar jag min rödbetskaka.

Rödbetskaka
6 ägg
4 dl strösocker
1,5 dl rapsolja
4 dl rårivna rödbetor
6 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat

Topping:
200 g mjölkfri "färskost"
100 g rumsvarmt mjölkfritt smör
5 dl florsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt oljan och rödbetorna. Rör om väl. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner dessa. Häll smeten i en långpanna försedd med bakplåtspapper.

Grädda i 200° i ca 30 minuter. Låt svalna.

Blanda toppingen och bred över kakan. På bilden har jag dekorerat kakan med tunna skivor av polkabeta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar