21 maj 2013

Lilltannörsavan


Ibland går mina morgonpromenader med Lilljaffa ner till min svägerska och hennes man nere vid det vi kallar "Lån" i början (eller i slutet för vissa) på Fårskärsstranden. Vägen passerar först Tannörsavan och när havet uppenbarar sig svänger den åt höger. Då har jag havet på vänster sida och Lilltannörsavan till höger. Avan är en fin liten sjö och varje år sitter det måsar på den stora stenen som tronar i mitten. När jag ser dem undrar jag om det är samma fåglar som återvänder år efter år.

Än sover porsen längs strandkanten men så här års gästas sjön av änder. Lilljaffa är lika nyfiken som jag. Lite förmaningar från mig och hundgodis i jackfickan håller henne från att hoppa i sjön efter gräsandsparet som ljudlöst tar sig fram. Men lite svårt är det allt att hålla sig!


2 kommentarer: