13 maj 2013

Vårdimma


Kristi Himmelfärd bjöd på regn och rusk och när molnen lättade lade sig dimman som ett tjockt täcke över havet. Det kan vara så här ute vid havsbandet ibland - när solen strålar i grannbyn har vi dimma som skymmer solen. Bilden på båtens för här ovan är tagen på samma plats som fotot i blogginlägget från i torsdags.

En god vän på Kråkensidan fyllde 50 år och dimman till trots,vi beslutade oss för att överraska honom redan till frukost. Det är vid sådana här tillfällen man är tacksam för den tekniska utvecklingen. GPS - vilken fantastiskt uppfinning! Vi följde bara gamla "spår" som markerats på kartan under tidigare båtturer.

Det är något visst med dimman. Det är tyst. Andaktsfullt. Man tystnar själv för att höra naturen viska. Några skarvar slog följe med oss där vi gled fram.

Lyckligtvis sprack det upp senare på eftermiddagen och vi fick en solig avslutning på helgen. Nu är det måndag och det är dags att kavla upp ärmarna igen.


4 kommentarer:

 1. Men det kan väl inte vara båten som har visats under byggnation, det måste väl vara en som är färdig sedan förut? Hur länge tar det att bygga en så skönhet?

  SvaraRadera
 2. Å när jag ser sista bilden förflyttas jag många år tillbaka i tiden, till mormor och morfar, de bodde också vid havet.

  SvaraRadera
 3. Det är inte samma båt, den som ni sett bilder av blir inte klar förrän nästa sommar. Många timmar tar det. Det här är också en skönhet men en helt annan modell än den som byggs nu.
  Vad roligt Monica att du fått tillbringa tid vid havet som barn!

  SvaraRadera
 4. Tänkte väl det, men lika roligt att se i alla fall!

  SvaraRadera