2 juni 2013

Brysselkex
Det var länge sedan jag lade ut något recept så här kommer ett.

Vid mitt senaste besök i Stockholm besökta jag butiken 8T8 i närheten av Mariatorget på Söder. Jag köpte med mig ett hallonpulver som visade sig vara en hit. Pulvret har en koncentrerad och ren hallonssmak. Otroligt god. Jag blandade ett kryddmått med strösockret när jag bakade brysselkex. Färgen mörknar dock lite i ugnen.

Brysselkex
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
2-3 msk strösocker blandat med hallonpulver

Blanda snabbt samman alla ingredienser, utom hallonsockret, i en matberedare. Forma degen till ett par rullar, ca 4 cm i diameter och rulla dem i hallonsockret. Plasta in dem och låt vila i kylen i en timme tills den är kyld. Sätt ugnen på 175°.

Skär rullarna i skivor, lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar