10 juni 2013

Snart dags!

Fem dagar kvar till återinvigningen av Västerbottens museum och till invigningen av det nya kaféet. Vi jobbar för högtryck och är i full färd med provbakning. Hittills har vi tagit ut övergräddade, undergräddade och perfekt gräddade bakverk ur ugnen. Vi stryker i recept och skriver in nya tider och temperaturer. Inte lätt med nya effektiva ugnar med varmluft som fönar håret på en varje gång man öppnar luckan. Men skam den som ger sig!

Elina, Jenny och Katarina är vid gott mod i köket och hittills har de bakat kolakakor, chokladsnittar, bondkakor, jubileumskaka, tigerkaka, kladdkakor, rabarberpajer med mera. Dofterna sprider sig och museets övriga personal tittar in allt oftare.


Själv har jag inte hunnit dra på mig förklädet ännu. När jag inte springer omkring sitter jag med beställningslistor, menyer, recept med mera. Mellan varven försöker jag få upp den rekvisita som ska ställas på hyllor, hängas upp eller var de nu ska placeras.
Idag kom kaféstolarna och nu väntar vi på spänning på resten av möblemanget. Jag funderar på om jag ska återuppliva lite barndomsminnen och bjuda in personalen på hela havet stormar.

Programmet för återinvigningen är späckat och du hittar den på museets hemsida (www.vbm.se). Själv ska jag så fort jag hinner slå mig till ro bland Helge Lindens tavlor. Vi ses väl?!

3 kommentarer:

  1. Vilken fin sida och lycka till, Sirpa och gänget, med kafépremiären!

    SvaraRadera
  2. Tack för en alltid lika intressant och personlig blogg! Lycka till inför kafépremiären! Ylva

    SvaraRadera
  3. Tack ska ni ha! Det ska verkligen bli spännande att se hur det mottas.

    SvaraRadera