14 juli 2013

Gamla Salteriet

Bra båtväder förde oss till Obbola och fiskeaffären Gamla Salteriet häromdagen. En liten pärla både för båt- och bilburna visade det sig. Vi la till vid kajen nedanför uteserveringen som finns i direkt anslutning till byggnaden.

Gamla Salteriet drivs av Stina och Nils-Erik Sjöström. Nisse är fjärde generationens fiskare och Stinas pappa jobbade bl a som segelmakare.


I den lilla butiken i anslutning till renseriet och beredningsköket kan kunderna köpa fisk i alla dess former. Allt från egna nät och ryssjor. Rökt, gravad, färsk lax, olika inläggningar av strömmingar och mycket mera. Det finns färdiga kalla rätter för de som vill slå sig ner vid bryggan vid vattnet och förutom det har de i sommar även varm mat på tisdagar och fredagar. Den här dagen bjöds de på två sorters laxwok; sambal och tandoori och vi slog oss ner med varsin tallrik. Gott! Rekommenderas för den som har vägarna förbi.

Det är från Gamla Salteriet vi köper fisk till kaféets (Västerbottens museums) fiskplankor och strömmingsmackor. Läs mer på Gamla Salteriet på: www.gamlasalteriet.se . Du hittar även affären på Facebook, precis som Båtbyggarhustrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar