9 juli 2013

Smultronstället Bruksgodset

Jag gjorde en liten tripp till ett av mina smultronställen idag – Bruksgodset i Banafjäl. En liten oas där man sommartid kan slå sig ner någonstans i eller kring den ladugårdsbyggnad som rymmer både kafé och keramikverkstad. I verkstaden huserar Anna-Karin Rask-Nygren och överallt i serveringen, trädgården och i växthuset hittar man små alster; en keramikhand som tittar upp bland tomaterna, en kopp som svävar på en gren.

Det blev en liten microsemester som innehöll mycket av det jag gillar:

En välfylld kafédisk.

Lite hantverk att njuta av.

En utställning att fundera kring. Här Britta Söderbergs drömska fotografier (utställningen pågår t o m 11 augusti).

Någonstans att slå sig ner.

Penna och anteckningsblock, min kamera och lite tid bidrog jag själv med. Jag slog mig ner i växthuset med min smörgås och blåbärspaj.


Bruksgodset hittar du om du svänger av från E4:an söder om Husum. Har du inte varit där än så är det hög tid. Läs mer på www.bruksgodset.se. Från och med idag kan du även köpa min bok där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar