28 september 2013

Tusen ägg

På kul började jag föra statistik när de första äggen dök upp i redena i hönshuset. Det trummade på och jag har haft svårt att sluta dra streck för varje ägg jag hämtat in. Men nu är det slut med det. Jag tänkte dra en gräns vid tusen ägg och nu är den passerad.

Bruna, prickiga, turkosa, grönskiftande, vita, beiga är de ägg som hönorna lägger. Jag har tio hönor och en tupp, fyra av dem (inklusive tuppen) är blandrashöns. Utöver dem har jag två hedemorahöns, en maranhöna, en wyandotte, en crème crested legbar samt en isbar. En bekant varnade mig för att man blir sugen på fler raser när man väl börjat. Ack hur rätt hon hade. Tur att hönshuset begränsar flocken. Men kanske två till...


3 kommentarer:

 1. Vilka underbara färger på äggskalen! Är gulan alltid gul??
  Ha en fin lördag!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Gulan är alltid gul och då hönorna strosar fritt och äter gräs är gulan väldigt gul. Bakar man sockerkaka så ser det ut som man har saffran i!

  SvaraRadera
 3. Attans jag är på fel dag! En fin SÖNDAG ska det va´.
  Kram igen!

  SvaraRadera