4 oktober 2013

Snabbpicklade morötterHäromdagen gjorde jag snabbpicklade morötter som tillbehör till pastan. Picklade skriver jag, det är samma sak som inlagda. Idén fick jag när jag senast besökte Stockholm och åt frukost på Söder - en skiva surdegsbröd med ost och picklade grönsaker och en smoothie på blåbär och havremjölk. Och en cappuccino. Helt ljuvligt!

Till mina inlagda grönsaker använde jag olika sorters morötter men det går även bra med fänkål, rödbeta mm. Knepet är att skiva dem så tunt som möjligt. Jag hade en sk mandolin till min hjälp. Färgerna ger en känsla av att man flyttat in hösten inomhus.

Snabbpicklade morötter

4-5 morötter
en liten bit ingefära
0,5 dl honung
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
Några kvistar grönt (timjan, rosmarin, persilja)

Slanta morötter och ingefära tunt (det är inte nödvändigt att skala dem, men borsta noga) och lägg i en skål. Blanda honungen med äppelcidervinägern och vattnet och slå detta över grönsakerna. Repa eller hacka ner lite kryddgrönt. Blanda och ställ i kylen. Morötterna är klara att ätas direkt.

Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar