16 november 2013

Mer ristningar


Härom morgonen när jag gick på promenad ut till Storklubben med hunden upptäckte jag nya ristningar på hällorna runt lotshuset. Nya för mig i alla fall. Jag har tidigare skrivit om andra ristningar som finns där. Det var kombinationen av frost och morgonens släpljus som helt plötsligt gjorde dem synliga. Fantastiskt! Jag måste konsultera Folke Häggström och Nils-Erik Molin om de vet något om dem.

På översta bilden är det två signalflaggor med en kungakrona över. På en annan hälla har någon ristat in BREDVIK och något annat ovanför som jag inte kunda tyda.

Den tredje ristningen som jag upptäckte var i form av ett hjärta. I hjärtat är det ristat A. L. 1914 11/6. Snart hundra år sedan! A. L. kan det vara Båtbyggarn´s morfars far Jonas Alfred Lydig? Svårt att säga. I hans gamla böcker som vi har här hemma har han skrivit: J. A. Lydig, men jag vet att han ibland kallades Alfred. Som sagt, det får bli en konsultation.


1 kommentar:

  1. Spännande, bra att du har någon som förhoppningsvis vet råd.
    Kramar Karin

    SvaraRadera