17 december 2013

Småfåglarna


Nu har småfåglarna fått sitt inför jul. I en liten gran har jag fäst talgbollar, äpplen och svålbitar. Granen hissade jag upp i björken med fågelmataren. Redan innan jag fäst repet hade de första talgoxarna börjat picka på svålen. På Svenska Naturskyddsföreningens hemsida hittar du fler tips på hur du kan hjälpa naturen nära dig.

Oj, vad det är mörkt ute nu! Snön lyser med sin frånvaro och det känns som om det är mörkt dygnet runt. Jag försöker städa lite men allt går i slowmotion och helst skulle jag vilja krypa upp i soffan under en filt och sluta ögonen. Tur att det vänder snart!


3 kommentarer:

 1. What a great idea to put food on a tree for birds during Christmas:) Love it!

  SvaraRadera
 2. Yes, isn´t it! Gives them shelter and food at the same time.

  SvaraRadera
 3. Du skrev om Naturskyddsföreningen. Och jag/vi har länge tänkt att gå med där. Nu gjorde jag slag i saken och anmälde mig idag. Tack för påminnelsen:-)))
  Kram Karin

  SvaraRadera