26 januari 2014

Café Orädd

Igår slog ett nytt kafé upp portarna här i kommunen - Café Orädd i Lögdeå.


Café Orädd drivs av Martin (Rydgren) som tillsammans med sin fru Sylvia (Orädd) står bakom idén.

Kaféet som är inrett i ett gammalt bostadshus mitt i byn, är mysigt med massor av små detaljer som lockar fram skratt och inspirerar den egna kreativiteten. Köket är ännu inte färdigt och därför är utbudet vid kafédisken den här dagen inte vad det kommer att vara sen, förklarar Sylvia. Hembakt ska det vara. Det tackar vi extra för.
En skylt med en pil vid trappen bjuder besökaren upp till övervåningen där kaféets butiksdel är inredd. Förutom glas och smide av byns egna konsthantverkare (Baudins konst) finns här lampor, väskor mm. Ett utbud som efterhand kommer att utökas.
Just nu visas även två utställningar i kaféet. I trappen upp och på övervåningen hänger akvareller av Åsa Lindberg från Bådahällan i Hörnefors och på bottenvåningen Sylvias iPhone/instagramfotoutställning. Fotografierna gäckar lite med mig som betraktare - är det fotografier eller är det målningar jag tittar på? De speglar världen som den ibland kan uppfattas - onaturligt hemsk eller bara ovanligt vacker.

Kaféets öppettider är: tisdag-fredag 10.30-17.00 och på lördagar 11.00-15.00. Perfekt för alla de kunder som besöker byns populära modehus. Och för oss andra förstås! Jag ser med spänning fram emot det hembakta fikautbudet och kommande utställningar.

Du hittar mer information om Café Orädd på Facebook.

Lycka till Martin och Sylvia!
1 kommentar: