22 mars 2014

Drottninggranola

Vid ett av vårens besök i Stockholm hittade jag flingor av korngryn i Saltå kvarns butik på söder. Till min glädje var de fasta i konsistensen, precis som jag vill ha flingorna när jag gör granola (då faller de inte ihop i mindre bitar). Flingorna blandade jag med "drottningsmaker" i form av torkade blåbär och hallonpulver. Hittar man inget hallonpulver kan man hoppa över det eller blanda ner lite torkade hallon istället.

Där här receptet är mitt bidrag till bloggen Söta sakers tema denna månad - frukost.

Drottninggranola

1 l flingor av korngryn
1 dl shiafrön
1 dl melonkärnor
2 dl cashewnötter
100 g torkade blåbär

1 rågad msk honung
1,5 msk rapsolja
knappt en halv deciliter vatten
2 msk hallonpulver

Sätt ugnen på 200° och hacka cashewnötterna grovt. Blanda korngryn, shiafrön, melonkärnor och cashewnötter i en skål. Koka upp honung, rapsolja, vatten och hallonpulver och häll detta över blandningen. Blanda väl. Strö granolan i en långpanna och rosta i 20 minuter. Rör om var femte minut. Låt kallna och blanda till slut ner blåbären.

Förvara granolan torrt så behåller den sin krispighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar