5 mars 2014

Goda nyheter


När Båtbyggar´n och jag åkte hem från Stockholm i helgen så hade vi lite väntetid innan tåget mot Nordmaling skulle avgå. Vi tog en kaffe i Pressbyrån bland som det kändes, hundra och åter hundra tidningar. Många av dom förutsatte att vi inte var nöjda med våra liv. I alla fall om man ska tro deras framsidor. Uppblåst mage? Problem i relationen? Vikten? Håret? You name it. Suck!

Mitt i allt detta föll ögonen plötsligt på något helt annat - "Good news magazine"! Goda nyheter. Det kändes som en befrielse. Inte för att jag inte tycker att man ska rapportera om allt som sker och som är mindre roligt utan för balansens skull.

Tidningen "Good news magazine" har existerat sedan 2010 men helt ny för mig. I det senaste numret kan man läsa om mediefokus på fred istället för konflikt, om en unik överenskommelse som gjorts för att rädda Döda havet och dessutom ett långt reportage om upphovsmannen själv, om hans trassliga barndom och om hans längtan efter att spegla det som är positivt.

På baksidan finns en text som för tankarna till min dikt "Lågmälda kunskaper" som finns med i min bok. Det var nog den som avgjorde att jag köpte tidningen.

"Du behöver inte skrika högst för att bli hörd, eller vara störst för att bli sedd. När du visar respekt för den du pratar med, och engagemang för det du pratar om, kan det vara tillräckligt spännande med en viskning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar