2 mars 2014

Stockholm tur och retur

Vi har varit till Stockholm tur och retur. Så här års är det båtmässan på Älvsjö som hägrar. Vädret var grått men vistelsen var allt annat än grå.


På vägen till mässan svängde vi in på Zeta trädgård. Inne i butiken hade våren anlänt och utanför spirade snödropparna och ormhasselns hängen hade skjutit fart.


Vi besökte mässan under den sk "branschdagen". Det innebär att vi slapp trängas bland andra besökare och utställarna hade mer tid att prata. Båtbyggar´n slog sig i slang med en kollega på Värmdö, Anders Annell på Annell Båtbyggeri som bygger fantastiskt fina träbåtar.

I finska paviljongen föll mina ögon på alla de taggar som hängde på båtarna.  "Proudly made in Finland". Båtbyggar´n kom över ett klistermärke som hamnade i min kasse.

Innan hemfärden på lördag eftermiddag hängde vi runt Moodgallerian på Norrlandsgatan. I gallerian trängs matställena med butikerna. Det känns ombonat och inte alls så trist som i den nya Utopiagallerian i Umeå. Bilden ovan är tagen på Vigårda där vi åt lunch och fruktbrödet köpte jag med mig från Bröd & Salt. Brödet var format som en knut och ett par skivor har utgjort frukosten denna dag. Vädret är fortfarande grått och blött men mars har anlänt. Det känns fint!

1 kommentar:

  1. Önskar dig en alldeles underbar kommande vår!
    Kramar Karin

    SvaraRadera