7 maj 2014

MinFarm

Förra veckan köpte jag årets utsädespotatis. Inte så mycket i år då det är dags att så något annat på den yta jag brukar använda till att odla potatis på. Men det gör ingenting för 4 oktober hämtar jag 40 kg ekologisk potatis från Sybil och Erling Sundling på Oxvikens gård. Beställningen har jag gjort via MinFarm. I samma sändning kommer 5 kg vitkål, 8 kg morötter och ett styckat lamm. Helt fantastiskt! Dessutom ekologiskt. Jag har all respekt för att man inte alltid har råd att köpa ekologiskt men man kanske kan undvika vissa besprutade råvaror som potatis, vindruvor, kaffe och bananer. Läs mer om hur vår mat påverkar miljön på Naturskyddsföreningens hemsida.

MinFarm är en gårdsbutik på nätet. I butiken har ett gäng unga kreativa entreprenörer samlat bönder som säljer allehanda varor (potatis, grönsaker, kött mm). Så här beskriver de själva sin verksamhet:
"MinFarm ger konsumenter och bönder chansen att skapa ett lokalt, säsongsanpassat och hållbart livsmedelsnätverk tillsammans. Vi samlar ihop ett kollektiv av jordbrukare och presenterar dem och dras varor på vår onlinegårds-buitk, där du som kund kan lägga din beställning... 
När du handlar genom MinFarm får du tillgång till äktar råvaror som du vet precis varifrån de kommer och du kan försäkra dig om att du stöttar lokala bönder, hållbar odling, god djurhållning och ett levande svenskt jordbruk."

Bor du i Västerbotten eller Jämtland har du möjlighet att anmäla ditt intresse att handla du med. Här kan du läsa mer om MinFarm. På lördag kan du besöka en av MinFarmgårdarna i Spöland. Det är Agneta och Thomas Lundström som håller öppet sin grisgård mellan klockan 13.00 och 16.00. Tyvärr är jag själv upptagen med en surdegskurs men du kanske har möjlighet? Själv har jag inte möjlighet men kanske du har?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar